YU1DX The bright spot on your dial
Svetla tacka na vasoj skali

Часопис "РАДИО-АМАТЕР CQ YU"

Zvanično glasilo Saveza radio-amatera Srbije je Časopis "Radio-amater CQ YU", koji neprekidno izlazi već punih 66 godine, a prvi broj je izašao u Beogradu 1. januara 1947. godine. Poslednjih 10-tak godina "Radio-amater" ilzlazi na svaka dva meseca, tj. 6 brojeva u jednoj godini.

 

Mnogobrojni radio-amateri, kako Srbije, tako i svih nekadašnjih republika bivše Jugoslavije, su svoje prve radio-amaterske korake napravili čitajući tekstove u ovom časopisu.

 

Tokom čitavog svog postojanja, a tako i danas, na stranicama "Radio-amatera CQ YU", svaki radio-amater, bilo da je početnik ili "stari vuk", mogao je uvek da pronađe nešto što ga zanima. Časopis je objavljivao članke iz oblasti kao što su: gradnje raznih elektro i radio-uređaja i sklopova, mernih i pomoćnih instrumenata, antena za sve frekventne opsege, zatim, vrlo stručne teorijske tekstove iz oblasti elektro, radio i TV tehnike, računara i njihove primene u radio-amaterskim vezama, propozicije za osvajanje radio-amaterskih trofeja i diploma, propozicije i rezultate mnogih domaćih i inostranih takmičenja ...

 

Veliki je broj radio-amatera koji su svojim kvalitetnim tekstovima, ili na neki drugi način, doprineli da naš časopis uvek bude rado čitan i da opstane još mnogo godina. Ja se, kao njegov odgovorni urednik u poslednjih 16 godina, svima onima čije se ime, kao autora, našlo na stranicama "Radio-amatera", od sveg srca iskreno i mnogo zahvaljujem!

 

Vaše kritike, primedbe, predloge ili tekstove za objavljivanje u Časopisu "Radio-amater CQ YU" možete dostaviti na E-mail adresu:

casopis@yu1srs.org.rs

 S poštovanjem i srdačnim pozdravima,

Glavni i odgovorni urednik

Srećko Morić, YU1DX

yu1dx@sbb.rs

 

 

Časopis, u .pdf formatu, možete preuzeti ili čitati na

Websajtu Saveza radio-amatera Srbije:

www.yu1srs.org.rs